Header

Header

Jumaat, 7 Disember 2012

Cikgu..

Assalammualaikum wbt..

malam ne aku nak cerita pasal cikgu pulak..bukan nak umpat cikgu ke apa..tak!!tapi entry aku kali ne ada kait mengait dengan pekerjaan cikgu..

Queen always paksa aku suh jadi cikgu..ahahaha(ketawa jap..)aku???nak jadi cikgu??ahahaha..are you out of your mind Queen..kang tak pasal2 aku kena serang dengan parents budak2 sekolah..kalo aku jadi cikgu..(walaupun aku suka bebudak..tapi besar sangat tau risiko jadi cikgu ne)..

Nak diceritakan..dulu time aku kecik-kecik(takda lah kecik mana pun..means sk)aku selalu bercita-cita nak jadi cikgu bila dah besar nanti..tapi tengoklah sekarang..aku anti betul bila orang tanya aku nak jadi cikgu or whatever..

Kata suka budak-budak..tapi tak nak jadi cikgu??pelik kan..selalunya orang yang suka budak budak ne..nak sangat jadi cikgu coz di sekolah banyak budak-budak..ehehehe..Aku sebenarnya tak berani tanggung risiko bila jadi cikgu ne..coz tanggungjawab cikgu ne besar..nanti kat akhirat kena tanya tau..

Btw..aku tabik lah sesiapa yang bergelar cikgu and ada pasang angan-angan nak jadi cikgu tu..
And the most important things are cikgu adalah salah satu pekerjaan yang sangat mulia..coz diorang ne lah yang mendidik anak-anak generasi sekarang ne supaya diorang jadi insan berguna..
Hmm..insan yang duk bawah kolong jambatan and di lorong-lorong gelap tu..bukan salah cikgu mengajar ye korang jadi macam tu..jadi fikir lah sendiri mana yang baik ambil jadi amalan and mana yang kurang baik tu jadikanlah sebagai teladan ye...cehwah..macam??boleh jadi pakar motivate tak??ahahaha..

P/S : So,that's all pasal entry aku ne..apa pun,aku susun 10 jari tanda kemaafan jika aku ada terkasar bahasa ke dalam entry aku ne..owkey??0:0 tau!!ehehehe..

1 ulasan:

  1. DOMAIN , DRESS , DVD TOP Secret Photoshop , LOMO AQUATIC , Cardigan , eerr memang banyak lah . Jum join sekrang !

    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html

    BalasPadam

Jangan Segan-segan Nak Komen Yer..^_^