Header

Header

Rabu, 10 Oktober 2012

jalan2 p KK ma family..

Bestnyer..
jalan2 dengan family..
penat sangat2 tapi have fun because dapat hang out with family..
jarang dapat kesempatan macam ne kalau time persekolahan..ehehehe..

 my dad,ika n mama
 nasi ayam juara
 mama n ika
 hey..it's me
 ma parents
 d mna ne r??
 my mum..
 my sis..
 jom minum..
my bro va ne.. 

nanti aku sambung story morry lagi ek..^_^

Selasa, 9 Oktober 2012

Camping Di Tengkurus..!!!

New story!!!
ne cerita tentang aku pergi camping tiga hari yang lepas..best sangat2 dapat pergi camping sana..

First day(jumaat,05okt2012)
aktiviti pertama yang kami buat pada malamnya tu adalah "aktiviti kotak beracun"..
game dia adalah..setiap peserta and penganjur kena pass botol atau apa2 benda pun boleh..tapi kami guna botol minuman time tu..sambil muzik dimainkan..bila muzik stop..orang yang pegang botol tu kena cabut kertas dalam kotak beracunl..and dia kena buat seperti yang tertulis dalam kertas..ramai jugak yang terkena..
tapi yang tak best dalam satu part tu..aku kena pilih oleh Reen..untuk dia laksanakan perkara yang dia perlu lakukan dalam kertas tu..
Nak tahu apa perkara dia kena buat??
hmmm.." andaikan anda akan berpindah kelas..dengan memilih salah seorang rakan anda..luahkan padanya apa perkara yang akan anda rindukan bila anda berpindah nanti"..
aku pun apa lagi..punya main malu wo malam tu..sudahlah kami di kelilingi dalam satu bulatan..adey!!!

Second day(06okt2012)

\
pagi tu kami buat senam robik dulu before pergi jungle tracking..naa..ne picture aku yang sedia untuk senamrobik..hehehe..cute ker??


punya main penat..and yang paling seksa buat aku adalah..kami kena duduk dalam hutan untuk 1jam jadi checkpoint..aku ditempatkan di checkpoint ke2 sama dengan Amimah dengan  Saiful..ehehehe..chemistry antara kitaorang memang sedia ada..so,tak susah lah untuk bekerjasama..nak tengok pict2 kami masa jungle tracking..tengok bawah ne..





 time jalan di tepi sawah
 ne gambar saiful..
time ne kami mau naik jambatan gantung sudah
 pemandangan di atas jambatan gantung
 dalam hutan
 sempat lagi ambik gambar dengan jailani
 tengah duduk dalam hutan(checkpoint 2)
sempat lagi main batu seremban dengan saiful..hahaha

abez pulang dari jungle tracking..kami pergi mandi sungai..yeah!!!!

 rupa aku tu ar??adey..bikin malu saja..hahaha..anyway before mandi sungai..
suasana time mandi sungai..

Kalau nak tengok video..ada jugak aku upload..tengok saja di bawah ne..
video

Malamnya kami ada buat malam kebudayaan..macam biasa..setiap kali ada camping..tak sah kalau tak buat persembahan kan??
so,tengoklah video yang aku rakam ne..sorry lah kalau tak nampak ar..malam tak nampak..
video
Third day(07okt2012)
ne last day kami di tengkurus..
pagi2 kami main2 dengan anjing Zuraihan..
lepas tu..sempat lagi pergi memancing before pulang rumah hahaha..





 ne intan..trip main gitar macam pro kan??





Rabu, 3 Oktober 2012

Experience Masuk Jungle!!!

Sem 1 ne..budak2 sains sukan ada tugasan amali I & II..
and baru2 ne aku dengan classmate aku..pergi tinjau lokasi perkhemahan yang akan diadakan pada hari jumaat ne(05 okt 2012)..kawasan pertama ditinjau adalah track untuk aktiviti jungle tracking untuk 3jam..

Masa mula2 sampai memang excited sangat2..taw lah kalau orang yang first time datang kat tempat yang kauorang langsung tak pernah jejak kan kaki..benda ne jadi dekat seorang member aku..dia lah yang paling excited sangat2!!hahaha..

suddenly..
benda yang aku tak suka..tapi mau tak mau..kena jugak aku lalu..iaitu naik jambatan gantung..
dah tau diri tu gayat..terpaksa jugak naik..tapi bila ingat balik..lucu pun ada sebab..dalam ramai2 kami tu..hampir semua gayat..termasuklah eyntan,anoi dengan aku jugak lah..
eyntan dengan aku ketawa..sebab lucu tengok gelagat kami semua..buat malu saja..

tapi ada jugak insiden yang tak diingini berlaku dalam hutan tu..nak tahu??
kitaorang tersesat dalam hutan tu..sampai2 aku ngan classmate aku semua cemas..
aku tak boleh lupa insiden yang aku balik2 nak terjatuh masa nak turun dari bukit yang curam and licin..aduh!!!kenangan yang tak dapat dilupakan punyalah..balik2 jugak lah time tu aku berteriak..sebab takut jatuh..hahaha..
eyntan pulak,ada satu masa tu kaki dia termasuk dalam lubang..dia pun tergelak sendiri walaupun dia dalam keadaan terjatuh tu....
Haissshh..memang tak dapat dilupakan punya experience lah..

yang best lagi tu..nak tau jam berapa aku sampai di rumah hari tu..??Jam8.50 mlm..baru sampai rumah..nasib baik nenek aku tak marah2!!!hahaha..
that's all about my experience masuk hutan..insya'allah nanti aku upload picture..
well..mungkin next story lambat nak update kot..sebab  jumaat ne aku pergi camping sampai hari ahad..

So..nanti kan my next story owkey!!!!????^_~